مواد سمي در محدوده معادن طلاي زره شوران واقدره
دوستداران محیط زیست تکاب افشار

يکي از نمايندگان مجلس اخيراً طي سخناني در گفت‌وگو با خبرگزاري‌ها از نشت شديد سيانور از سد باطله کارخانه طلاي زره شوران تکاب خبر داده و نسبت به اين موضوع ابراز نگراني کرده است.

مهدي عيسي زاده از بي توجهي مسوولان کارخانه طلاي زره شوران نسبت به آلودگي منابع آب و خاک منطقه در اثر نشت شديد سيانور و ساير مواد سمي ناشي از فرآيند استحصال طلا در سايت پايلوت اين کارخانه انتقاد كرده و سکوت مسوولان نهادهاي بهداشتي و محيط زيستي را سوال بر انگيز خوانده است.

وي گفته است: نظارت کافي بر روي استفاده از ماده خطرناکي مانند سيانور در فرآيند استحصال طلا از معدن طلاي زره شوران توسط اين کارخانه وجود ندارد و اين امر سلامت محيط زيست منطقه را به خطر انداخته است.

محمد علي صفري يکي از کارگران شاغل در اين کارخانه نيز در اين خصوص به خبرنگار ايسنا، گفت: نشت سيانور از سد باطله کارخانه طلاي زره شوران وجود داشته و اخيراً موجب تلف شدن برخي از ماهي‌ها و موجودات زنده داخل آب‌هاي جاري و رودخانه‌هاي اطراف معدن و کارخانه زره شوران شده است.

وي افزود: آلودگي سيانور در اين کارخانه موجب تخريب محيط زيست شده و مسوولان کارخانه نسبت به اين مسئله بي توجه هستند و نکات ايمني لازم در آن بکار گرفته نمي‌شود.

وي ادامه داد: نشت سيانور از کارخانه طلاي زره شوران آلودگي شديد منابع آب، چشمه‌ها و آب هاي زير زميني را در پي داشته اس

بررسي زوال طبيعي سيانور رها شده در خاك از فعاليت معدن طلاي موته  Fulltext 

نويسند‌گان:


هستي هاشمي نژاد ] - دانشجوي دكترا مهندسي محيط زيست، دانشگاه شيراز
امير تائبي هرندي ] - دانشيار دانشكده عمران، دانشگاه صنعتي اصفهان
مجيد سرتاج ] - استاديار دانشكده عمران، دانشگاه صنعتي اصفهان

خلاصه مقاله:

يكي از آلاينده هاي خطرناك توليد شده توسط صنايع، سيانور و تركيبات آن مي باشد. اثرات سمي ورود سيانور به بدن آني بوده و در غلظتهاي بالاموجب خفگي و مرگ سريع مي گردد. در بعضي صنايع همانند كارخانجات استخراج طلا و نقره نيز از روشهاي طبيعي براي فروپاشي سيانور بهره گرفته مي شود. در اين تخقيق با در نظر گرفتن كارخانه استخراج از روشهاي طبيعي تحت زوال و فروپاشي قرار مي دهد به بررسي انتشار و زوال طبيعي سيانور پساب اين صنعت در محيط زيست پرداخته شده است. انتشار سيانور در اطراف سد باطله (محل انباشت پسماندها و رسوبات) كارخانه استخراج طلاي موته از طريق سرريز شدن رسوبات، نشت و نفوذ سيانور ازخاك نفوذپذير ديواره سد باطله موجب ايجاد آلودگي در محيط زيست اين منطقه گرديده است. نتايح اين تحقيق نشان مي دهد كه سيانور در خاك منطقه مورد مطالعه تافاصله حدود 75 متر انتشار پيدا كرده است و در فواصل دورتر آلودگي به سيانور در حد نمونه هاي شاهد مي باشد. درصد كاهش غلظت سيانور در فاصله 25 متر و 75 متر نسبت به 175 متر به ترتيب 96% و 88% تعيين گرديد. همچنين نشان داده شد كه در اعماق كمتر از 1/5 متر بيشتر از 91% سيانور در خاك تحت زوال طبيعي قرار گرفته و اين درصد حذف با افزايش عمق كاهش مي يابد. به طور كلي در اين تحقيق نشان داده شده كه غلظت سيانور در خاك با فاصله رابطه معكوس و با عمق رابطه مستقيم دارد.

 

فعالیت افراد ویژه در معادن ملی تکاب

وی ادامه داد: نزدیک به دو سال است که افرادی خاص که گفته می‌شود از کارکنان سابق وزارت صنایع و معادن بودند، زمین‌های معدن تکاب را به دست گرفتند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این که عیار طلای زمین‌های معدن شهرستان تکاب هفت است، گفت:  این افراد منابع ملی را

  1. تذکرات پیاپی به مدیران کارخانه زره شوران


رئیس شبکه بهداشت و درمان تکاب نیز در گفتگو با خبرنگار مهر از بازرسی مداوم محیط کار در کارخانه طلای زره شوران تکاب خبر داد و اظهارداشت: کارشناسان این مرکز هرماه در دو نوبت از این سایت بازدید می کنند و نواقص موجود در بخش بهداشت محیط کار بصورت شفاهی و کتبی به مسئولان کارخانه اعلام شده که در موادی که تذکرات رعایت نشده به پلمب کارخانه منجر شده است.

دکتر علی سعیدی ادامه داد: در خصوص نواقص بهداشت محیط کار متاسفانه اقدامات اساسی و پایه ای در این سایت انجام نمی گیرد و رفع نواقص ایمنی و بهداشتی از جمله «حل مقطعی نشتی فاضلاب داخل کارخانه» بصورت سطحی بوده که دوام چندانی نداشته است.

وی یادآور شد: سیستم های تهویه این کارخانه وضعیت رضایت بخشی ندارند و در این مورد چندین بار مسئولان شرکت تولید کننده طلا به دادگاه معرفی شده وبه دستگاه های اجرایی ذیربط در تکاب نیز اطلاع داده شده است.

سعیدی اضافه کرد: در صورت عدم کارکرد اصولی سیستم های تهویه یا وجود نقص فنی در آنها در زمان تزریق سیانور به مخزن، گاز از دیگ های ذخیره در هوای محوطه  منتشر شده و بدلیل عدم نصب کلینرهای مناسب و حتی تبخیر مواد سمی بخصوص سیانور از سد باطله که کاملا در داخل محوطه کار است خطرتماس کارگران با مواد آلاینده بشدت احساس می شود.

وی در خصوص وجود بیماری های شغلی در میان کارگران کارخانه زره شوران تکاب گفت: در این مورد تاکنون بیماری شغلی خاص و مزمنی گزارش نشده است اما در معاینات بیولوژیکی برخی کارگران عناصر فلزی نزدیک به خطر مشاهده شده که می تواند در طولانی مدت و عدم حذف عوامل زیان آور محیط کار به بیماری شغلی کارگران دامن بزند.

شخصی فرض کرده و حتی به دور آن سیم خاردار هم کشیدند، در حالی که هیچ نظارتی بر روی کار این افراد وجود ندار



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





جمعه 21 تير 1392برچسب:, :: 5:18 :: نويسنده : همیار

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان محیط زیست تکاب و آدرس takab.ngo.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 41
بازدید هفته : 6
بازدید ماه : 66
بازدید کل : 54196
تعداد مطالب : 61
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

<